#31Trygge mennesker tør

919348_184260368398313_1122612287_o

Magasinet Politik sætter denne gang fokus på tryghed i samfundet. Cevea-analyser viser, at tryghed har stor betydning for samfundet både i forhold til økonomien og arbejdmarkedet. 3F sætter i øjeblikket fokus på tryghed i kampagnen ”Godt arbejde er godt for alle” med udgangspunkt i, at gode løn- og arbejdsforhold er essentielt for et godt og trygt arbejdsliv.

Tryghed er også et centralt emne for forfatteren til bogen The Spirit Level, Richard Wilkinson, der med sin forskning har dokumenteret, at ulighed skader tryghedsfølelsen i et samfund. Sammenhængen mellem tryghed og ulighed fortæller Wilkinson om til Ceveas Ulighedens Topmøde d. 1. december 2014.

Magasinet Politik ruller temaet ud i fire tekster, der belyser værdien af tryghed, både i forhold til ulighed og gode arbejds- og lønvilkår:

Danmark i balance:
Formand for 3F Per Christensen mener, at alle danskere skal have chancen for et godt arbejde, som giver en ordentlig løn. Hans argument er, at det er trygge mennesker, der vil udvikle og prøve nyt. Derfor mener han, vi bør satse på tryghed.

Hvordan ulighed udhuler sjælen:
Richard Wilkinson beskriver i denne artikel konsekvenserne ved ulighed. Konsekvenserne dækker bl.a. over en stigninger i antallet af mennesker med psykiske lidelser, vold samt undertrykkelse i samfundet.

Trygge mennesker tør:
Cevea-analyser der har sammenlignet arbejdsmarkedsforhold med Tyskland viser, at lave lønninger og dårlige arbejdsforhold skaber mindre værdi og lavere vækst.

Fyringer gav Jakob stress – cheferne fik mere i løn:
I denne artikel møder vi postbuddet Jakob, der blev syg af tanken om fyringer, dårlige løn- og arbejdsvilkår; alt imens steg lønnen på chefgangen i Post Danmark.

Comments are closed.

  • Udgiver

    Magasinet Politik er Tænketanken Ceveas webmagasin og udkommer hver 14. dag. Magasinet leverer inspiration og stof til eftertanke i form af politiske analyser, reportage og debat. På den måde bidrager Magasinet Politik til udvikling af nye ideer og debat af politiske visioner i centrum-venstre.

  • CEVEA

    CEVEA Att: Magasinet Politik Vesterbrogade 124B, 3. sal t.v. København V 1620 Denmark Email: magasinetpolitik@cevea.dk ISSN 2246-0977