Idepaper: Tyskland Skræmmebillede eller Drømmebillede

Skærmbillede 2014-02-27 kl. 10.01.49

Det tyske arbejdsmarked bliver både brugt som skræmmebillede, på grund af de stigende sociale problemer blandt ansatte, og som et forbillede, fordi arbejdsløsheden for tiden er lav sammenlignet med andre europæiske lande. I februar 2014 afholdte Tænketanken Cevea en konference der belyste den mindre pæne side af det tyske arbejdsmarked: De arbejdende fattige, de mange deltidsansættelser og de lave lønninger.

I dette idepaper samler vi rapportager og indtryk fra konferencen. Udover en redegørelse for Ceveas kommende rapport “Det delte arbejdsmarked – Tysklands arbejdende fattige” ved Økonom Christian Gormsen, blev vi blandt andet blev gæstet af Matthias Bartke, nuværende medlem af den tyske Forbundsdag for SPD, hvor han sidder i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Du vil også finde en rapportage om Heiner Flassbecks indlæg. Han er tidligere økonomisk vismand og chefrådgiver for SPD og sad med ved bordet, da de berygtede Hartz-reformer blev vedtaget, men er siden blevet mere kritisk over for de økonomiske problemer, reformerne har medført.

Men der skete meget mere end vores hovedtalere.

Du kan læse om vores panel af økonomer, interviews med deltagere og om hvordan folketingets beskæftigelsesordfører tog imod det hele.

God Læselyst, Jens Jonathan Steen, Analysechef Cevea

LÆS IDEPAPERET HER

Comments are closed.

  • Udgiver

    Magasinet Politik er Tænketanken Ceveas webmagasin og udkommer hver 14. dag. Magasinet leverer inspiration og stof til eftertanke i form af politiske analyser, reportage og debat. På den måde bidrager Magasinet Politik til udvikling af nye ideer og debat af politiske visioner i centrum-venstre.

  • CEVEA

    CEVEA Att: Magasinet Politik Vesterbrogade 124B, 3. sal t.v. København V 1620 Denmark Email: magasinetpolitik@cevea.dk ISSN 2246-0977