Hæfte: Åbne grænser

aabne graenser

For ti år siden blev otte østeuropæiske lande en del af EU. Med et slag fik polakker, rumænere og andre østeuropæere lov til at rejse til Danmark for at arbejde. Det har de gjort i uventet omfange. I dag er der mere end 73.000 arbejdere fra Østeuropa i Danmark. Skruppelløse virksomheder lægger et hårdt pres på det danske arbejdsmarked ved at lade dem knokle til lavløn og på arbejdsvilkår, som hører til i fortiden. Med hæftet sætter vi fokus på EU’s skyggesider. Vi beskriver, hvordan social dumping er blevet en del af hverdagen i Danark, og vi ser på risikoen for velfærdsturisme.

Men vi viser også en vej ud af problemerne. Vi besøger Gentofte Kommune i Nordsjælland, som med kædeansvar staffer de entreprenører, der udnytter udlændinge. Og vi tager et kig på EU’s nye regler for at bekæmpe social dumping. Vi viser, at hvis politikerne tager problemerne seriøst, så kan de sikre, at EU bliver et projekt til fordel for lønmodtagerne i hele Europa.

Men det kræver, at vi vælger de rigtige politikere ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj.

Prisen for køb af op til 10 hæfter er 75 kr. pr. stk. inklusiv moms og forsendelse i Danmark (Grønland og Færøerne undtaget).

Bestil nu og få forsendelsen gratis!

Comments are closed.

  • Udgiver

    Magasinet Politik er Tænketanken Ceveas webmagasin og udkommer hver 14. dag. Magasinet leverer inspiration og stof til eftertanke i form af politiske analyser, reportage og debat. På den måde bidrager Magasinet Politik til udvikling af nye ideer og debat af politiske visioner i centrum-venstre.

  • CEVEA

    CEVEA Att: Magasinet Politik Vesterbrogade 124B, 3. sal t.v. København V 1620 Denmark Email: magasinetpolitik@cevea.dk ISSN 2246-0977